Culture

Quels sont les cépages du Pic Saint Loup ?

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Quels sont les cépages du Pic Saint Loup ?

Quels sont les cépages du Pic Saint Loup ?

Les cépages : alliance du nord et du sud Syrah, le Grenache et le Mourvèdre sont les cépages dominants du Pic Saint Loup. Le Grenache est le cépage détenteur de la mémoire du Pic Saint Loup, mais c’est la Syrah qui règne désormais en maître.

Quel plat avec un Pic Saint Loup ?

Nous vous proposons de servir un Languedoc Pic Saint Loup Rouge avec :

  • De l’agneau au cumin.
  • Des aiguillettes de canard au miel.
  • Un boeuf Stroganoff.
  • Des brochettes de rognons d’agneau.
  • Une canette rôtie au miel.
  • Un chevreau rôti.
  • Un chop Suey au porc.

What is Pic Saint-Loup?

  • Pic Saint-Loup is a sub-appellation of the Languedoc appellation, in the Languedoc-Roussillon region of southern France. It covers exclusively red and rosé wine made predominantly from Grenache, Syrah and Mourvedre .

What's the climate like in Pic Saint-Loup?

  • With its location 30 kilometers (18mi) from the southern French coast, Pic SaintLoup‘s climate is definitively Mediterranean. There is, however, one distinguishing factor that sets it apart from the wine-growing areas on the lower, flatter coastal plains below.

What is the Coteaux du Languedoc – Pic Saint Loup?

  • The Coteaux du Languedoc – Pic Saint Loup AOC appellation was granted and regulated in 1994. It is now called Languedoc Pic Saint Loup AOP. The area of appellation covers about 1500 hectares (3700 acres) in total over 13 villages north of Montpellier, stretching 25km (15 miles) from North to South, and 10km (6 miles) from East to West.

What grapes are used to make pic Saint Loup?

  • To be granted the Pic Saint Loup AOP tittle wines must be made exclusively using the following grape varieties: Main grapes : syrah noire, grenache noir, and mourvèdre noir.

Giant Coocoo

Hello tout le monde ! Je suis Giant Coocoo, vous m'avez peut-etre deja vu dans la série le miel et les abeilles. Aujourd'hui, je vous propose de profiter de mon talent de rédacteur. J'aime écrire sur l'actualité, la santé, la culture et dans bien d'autres domaines.

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