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Quelle vin blanc pour le Picon ?

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Quelle vin blanc pour le Picon ?

Quelle vin blanc pour le Picon ?

Pour préparer un « Picon vin blanc », mieux vaut utiliser un vin neutre. Il est toutefois important que ce vin présente suffisamment d’acidité. Le fruité peut aussi convenir au caractère amer du Picon.

Quelle plante dans le Picon ?

Qu’est ce que le picon ? Il s’agit d’une liqueur apéritive produite grâce à l’infusion de plantes amères. Originaire de Marseille, cette boisson est élaborée en utilisant des zestes d’oranges macérés dans une solution d’alcool. Des racines de quinquina et de gentiane entrent également dans la composition de cet amer.

What is Picon and how is it served?

  • Confusingly, there are two types of Picon available in France: Picon Club and Picon Bière. The former is meant to be served as an apéritif, perhaps mixed with white wine while the latter is meant to be added to beer. (They’re not entirely that far apart and one could certainly stand in for the other.)

Why is Picon so popular in France?

  • It’s most popular in the north of France, so they say, due to the high beer consumption there. Confusingly, there are two types of Picon available in France: Picon Club and Picon Bière. The former is meant to be served as an apéritif, perhaps mixed with white wine while the latter is meant to be added to beer.

Is Amer Picon only for beer?

  • Amer Picon isn’t limited to being an addition to beer, though. A few classic cocktails also have some Amer Picon added, such as the Brooklyn and Picon Punch, which are both included in the book, along with the curious history that led to a movement to make Picon Punch the official state drink of….Nevada.

Can you make Picon with smoke-tainted wine from Napa?

  • An American distillery is making Picon with smoke-tainted wine salvaged from Napa Valley. It started with a mistake, as good ideas often do.

Giant Coocoo

Hello tout le monde ! Je suis Giant Coocoo, vous m'avez peut-etre deja vu dans la série le miel et les abeilles. Aujourd'hui, je vous propose de profiter de mon talent de rédacteur. J'aime écrire sur l'actualité, la santé, la culture et dans bien d'autres domaines.

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