Culture

Quel plat avec un Pomerol rouge ?

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Quel plat avec un Pomerol rouge ?

Quel plat avec un Pomerol rouge ?

Nous vous proposons de servir un Pomerol Rouge avec :

  • Un filet de boeuf en croûte.
  • Des magrets de canard au miel.
  • Un pigeonneau farci au foie gras.
  • De l’agneau à la tomate.
  • Un agneau aux tomates et basilic.
  • Un agneau de lait de Pauillac.
  • Des aiguillettes de canard à l’orange.

Quel fromage avec un Pomerol ?

Côtes-de-bourg, côtes-de-Blaye ou encore Pomerol, aux notes souples et veloutées s’allieront harmonieusement au beaufort, comté, emmental et abondance.

What kind of wine is Pomerol?

  • Pomerol Wine Pomerol is a much-respected red wine appellation in the Bordeaux region of southwestern France. Currently the most searched-for wine on our database is Petrus. Both historically and physically, Pomerol stands apart from other Bordeaux appellations.

What are the best vintages in Pomerol?

  • Château Gazin is the largest of the best vintages in Pomerol, with a vineyard of 26.26 ha on clayey-gravelly soils on the plateau. The output is 80,000 bottles per year. The owner is Nicolas de Bailliencourt, who produces, with passion and regularity, an exceptional wine in a classic style, which ages incredibly well, a great wine to keep.

Why is Pomerol not a Bordeaux wine district?

  • It does not conform to the accepted image of a Bordeaux wine district as being a wealthy, long-established, château-laden area, with an all-important (if slightly outdated) classification system. Pomerol is none of these things, yet has managed to earn itself a place among the world’s most revered wine region.

Where to drink merlot in Pomerol?

  • Château CLINET is one of the most prestigious estates in the Pomerol wine region, located among the most beautiful parcels of this well-known plateau. Located 40 km east of Bordeaux, on the right bank of the Garonne, its clay gravel soil makes Pomerol the best Merlot terroir in the world.

Giant Coocoo

Hello tout le monde ! Je suis Giant Coocoo, vous m'avez peut-etre deja vu dans la série le miel et les abeilles. Aujourd'hui, je vous propose de profiter de mon talent de rédacteur. J'aime écrire sur l'actualité, la santé, la culture et dans bien d'autres domaines.

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