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Comment se présente l’ambroisie ?

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Comment se présente l'ambroisie ?

Comment se présente l’ambroisie ?

Comment distinguer l’ambroisie de l’armoise L’ambroisie ressemble un peu à l’armoise (Artemisia vulgaris), mais celle-ci n’a pas sa tige velue, et ses feuilles sont blanchâtre en dessous alors que l’ambroisie a le même vert sur le revers.

Quel est le breuvage des dieux ?

Les dieux de l’Olympe, dans la Grèce antique, buvaient un nectar précieux dénommé « ambroisie », dont on ne connaît pas la composition.

Why is it called Ambrosia?

  • The name ambrosia derives from Greek mythology, meaning immortality; also known as food of the gods, Greek gods commonly ate ambrosia to prevent becoming weak. In present day, we’ve come to know it as a deliciously, fluffy fruit salad (or dessert) with tropical flavors.

Is there an ambrosia recipe out there?

  • Yes, there are many ambrosia recipes out there… I’m only posting mine here for safe keeping & for when I’m asked for the recipe after bringing it to a party/gathering… Don’t get me wrong, it’s very tasty & I’ll mostly only prefer the taste of mine, so if you try it, I hope you enjoy it 🙂

What is Ambrosia in the Knights of Athens?

  • A character in Aristophanes ‘ Knights says, « I dreamed the goddess poured ambrosia over your head—out of a ladle. » Both descriptions could be correct, as ambrosia could be a liquid considered a food (such as honey ). The consumption of ambrosia was typically reserved for divine beings.

What is ambrosia and nectar in the Odyssey?

  • Ambrosia and nectar are depicted as unguents (xiv. 170; xix. 38). In the Odyssey, Calypso is described as having « spread a table with ambrosia and set it by Hermes, and mixed the rosy-red nectar. » It is ambiguous whether he means the ambrosia itself is rosy-red, or if he is describing a rosy-red nectar Hermes drinks along with the ambrosia.

Giant Coocoo

Hello tout le monde ! Je suis Giant Coocoo, vous m'avez peut-etre deja vu dans la série le miel et les abeilles. Aujourd'hui, je vous propose de profiter de mon talent de rédacteur. J'aime écrire sur l'actualité, la santé, la culture et dans bien d'autres domaines.

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